Subvențiile partidelor politice vor fi reduse cu 30%, în 2020

0

Guvernul intenționează să taie 30% din subvențiile primite de partidele politice parlamentare, pentru anul 2020. Măsura a fost inclusă în proiectul de buget pe anul viitor. Astfel, s-ar face o economie la bugetul statului de circa 70 de milioane de lei, potrivit informațiilor obținute de Digi24.ro. 

 

Pentru anul în curs, partidele parlamentare au beneficiat de cea mai mare subvenție acordată vreodată, în urma unui amendament depus de PSD la buget: peste 250 de milioane de lei.

Acest lucru s-ar putea schimba, deoarece Guvernul PNL a prevăzut pentru anul viitor o sumă de circa 181 de milioane de lei, o sumă asemănătoare cu cea din 2018.

De exemplu, numai în luna decembrie a acestui an, partidele au primit de la stat, cu titlu de subvenție, peste 21 de milioane de lei.

Cuantumul subvenției este stabilit în baza rezultatelor alegerilor din 2016, astfel că cea mai mare sumă a încasat-o PSD, urmat de PNL, USR, ALDE și PMP. UDMR a preferat să primească sumele alocate minorităților naționale, pentru că așa încasează bani mai mulți.

Subvențiile primite de partide în 2019:

PSD – 143,7 milioane

PNL – 65,8 milioane

USR – 19,3 milioane

ALDE – 14,3 milioane

PMP – 9,3 milioane

Total: 252,4 milioane de lei.

Citește și: Surse: Guvernul își asumă răspunderea pe proiectul de buget

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele