Suciu, PSD: BNR, ASF sau Curtea de Conturi fac excepție de la legea care interzice cumul pensiei cu salariul

0

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa privind interzicerea cumulului pensie-salariu în domeniul bugetar exceptează instituţii cu “venituri spectaculoase”, dar îi afectează pe cei care lucrează în mediul rural.

 

“M-aş fi aşteptat, vă spun sincer, ca zonele extrem de vulnerabile din România, şi mă refer la cadrele didactice şi cadrele medicale din mediul rural, unde se înregistrează cele mai multe persoane angajate după depăşirea vârstei de pensionare, să fie exceptate. Nu se regăsesc cu adevărat în acest proiect de lege şi atunci mă întreb cui mai foloseşte acest proiect de lege, când Banca Naţională, Consiliul Fiscal, ASF, Curtea de Conturi, ANCOM, ANRE, unde sunt venituri spectaculoase, nu se atinge nimeni de ei”, a spus deputatul PSD.

Daniel Suciu apreciază că proiectul de lege, în actuala formulă, nu poate fi girat de PSD.

Vezi și Plata cu ora sau drepturile de autor, excepție de la interdicţia cumulării pensiei cu salariul

“Am văzut şi inconstanţa declaraţiilor publice: una spunea premierul, că nu vrea nicio excepţie, şi alta este proiectul de lege. În formula actuală, cred că nu avem cum să girăm un asemenea proiect. Chiar credem că o a doua Românie, pe care ei nu o văd, şi anume România rurală, trebuie să fie susţinută cel puţin din pilonii de care v-am spus. O interzicere a cumulului salariu cu pensie în mediul rural pentru cadrele didactice şi cadrele medicale va însemna un dezastru pentru România şi cred că nu-şi permite nimeni acest lucru”, a mai declarat Suciu.

VEZI TOATE PURIFICATOARELE DE AER CARE POT DISTRUGE CORONAVIRUS

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele