Supravieţuitorii din Colectiv vor avea plătite cheltuielile spitalicești pe toată durata vieții

0
- Reclama -

Supravieţuitorii din clubul Colectiv vor avea plătite cheltuielile aferente tratamentelor pe toată durata vieţii lor, a decis Camera Deputaților.

 

Cu unanimitate de voturi, Camera Deputaților, for decizional, a adoptat astăzi un proiect în acest sens. Astfel, cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

Actul normativ merge la şeful statului la promulgare.

Tragedia din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București, într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

- Reclama -

Piedone merge la PSD pentru majoritate în Consiliu la Sector 5

Conform datelor existente, focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

În urma incendiului au murit 64 de persoane, iar un supraviețuitor și-a luat viața.

În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane. Alte 200 de persoane au fost rănite.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară după anul 1989. A depășit, ca număr de decese, accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele