Surse: Important spion nord-coreean, vânat prin Europa de agenții lui Kim Jong-un cu misiunea de a-l asasina

0

Unul dintre cei mai importanți ofițeri de contrainformații din Coreea de Nord ar fi fugit din țară și s-ar ascunde în Marea Britanie sau în Franța, unde ar fi primit azil politic, au declarat surse chineze și nord-coreene pentru DailyNK.

Oficialul a fost identificat sub numele de Kang, în vârstă de 50 de ani, un colonel din cadrul Ministerului Securității de Stat.

Potrivit surselor citate, Kang ar fi dispărut din hotelul Zhongpu International, din orașul chinez Shenyang, pe 25 februarie.

Hotelul respectiv ar adăposti, de fapt, un centru de spionaj aflat sub controlul autorităților chineze și celor nord-coreene.

Sursele spun că ofițerul Kang era responsabil de colectarea de informații pentru programul nuclear al Coreei de Nord, având legături cu diverși oameni de știință.

Citeşte şi Kim și Moon au plantat un „copac al păcii”. Dar în urmă cu 42 de ani, un alt pom era să reaprindă războiul din Peninsula Coreeană

Imediat după aflarea veștii dispariției lui Kang din hotel, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi trimis șapte agenți pe urmele ofițerului, cu ordinul de a-l asasina, susține una dintre sursele citate de DailyNK.

„Se presupune că ar fi plecat în Franța sau Marea Britanie”, a precizat sursa.

Motivul pentru care Kang ar fi decis să fugă din Coreea de Nord ar avea de-a face cu o presupusă deturnare de fonduri și „câștiguri nedeclarate” pe durata operațiunilor sale interanționale.

Familia lui Kang s-ar afla încă în Coreea de Nord.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele