SURSE: PSD ia în calcul boicotarea votului pentru guvernul Orban 2

0

Liderii PSD în ședința CEx de astăzi strategia pentru votul de învestitură a Guvernului Orban 2, fiind convocați la Parlament miercuri la ora 16:00 pentru o ședință a Comitetului Executiv în care se vor lua câteva decizii importante pentru partid.

 

Un prim punct de pe ordinea de zi vizează votul privind învestirea Guvernului Orban 2. Social-democrații iau în calcul să nu participe la ședința de săptămâna viitoare. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Marcel Ciolacu ar fi discutat cu câțiva lideri importanți ai partidului despre această variantă. Sunt voci în partid care susțin că liberalii trebuie lăsați sa se descurce pentru asigurarea cvorumului. În plus, unii lideri spun că PNL va pierde capital de imagine ținând cont că parlamentarii vor fi in plenul reunit și nu vor vota propriul Guvern.

 

Dacă sunt și alți lideri din teritoriu care vor susține propunerea privind boicotarea votului, președintele interimar al PSD va supune la vot această propunere

 

Un al doilea subiect care va fi dezbătut în ședința CEx vizează stabilirea Congresului. Potrivit surselor G4Media.ro, Marcel Ciolacu își dorește să tranșeze cât mai repede și această problemă și ar vrea că alegerile interne să aibă loc la sfârșitului acestei luni.

Potrivit unor surse, Marcel Ciolacu ar urmă să candideze la acest congres și îl vrea în echipa lui și pe Sorin Grindeanu. Fostul premier ar urma să ocupe funcția de Secretar General sau Președinte Executiv, dar nu e clar cum îl poate convinge Ciolacu să renunțe la salariul uriaș de la ANCOM.

 

La ora publicării acestei știri, Sorin Grindeanu și alți social-democrați se află în biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputaților

 

Discuțiile vin și în contextul vizitei pe care Marcel Ciolacu a făcut-o la Bruxelles. Acesta le va prezența colegilor lui subiectele abordate cu Sergei Stanishev și Frans Timmermans. Cei doi socialiști l-au asigurat pe Ciolacu de susținere în perioada următoare.

Nu este exclus că în ședința din această după-amiază să fie atins și subiectul alegerilor locale. Sunt lideri care vor să știe cum vor fi aleși cei care urmează să candideze. Asta în condițiile în care mai mulți social-democrați ar dori să se afle și pe lista cu alegerile locale, și pe cea de la parlamentare, în caz că cele două tipuri de alegeri vor avea loc în aceeași zi.

Citește și: Ciolacu vrea să se apropie de liderii europeni și le promite că va reforma partidul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele