Monica Macovei este de partea jurnaliștilor care demască corupția

0

Eurodeputatul român Monica Macovei, a fost prezentă în weekend la evenimentul comemorativ al jurnalistei Daphne Caruana Galizia, de Civil Society Network în Valletta, Malta, unde și-a exprimat compasiunea fața de presiunile și periocolele le care se expun jurnaliștii de investigații, care scot în atenția opiniei publice corupția și afacerile murdare de la cel mai înalt nivel.

Sursă foto: Pagina Oficială de Facebook a Monicăi Macovei

Citiți și Monica Macovei despre tragedia din clubul Colectiv

„Jurnaliștii de investigație sunt în prima linie de atac, ei scot la suprafață afacerile murdare ale politicienilor și ale celor care s-au îmbogățit prin afaceri ilegale, care spală bani sau nu plătesc taxe și își ascund banii în paradisuri fiscale. Uneori sunt singurii care mai spun public adevărul. Am spus acest lucru la evenimentele organizate, după uciderea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, de Civil Society Network în Valletta, Malta, la care am fost invitată să particip în acest week-end.

Am mai spus că jurnaliștii de investigații fac acest lucru pentru noi, își iau orice risc, cum și-a luat Daphne Caruana Galizia, inclusiv riscul de a fi uciși. Pentru asta noi trebuie să îi protejăm și, când sunt uciși, să nu avem liniște până când ucigașii și cei care au ordonat crimele nu sunt prinși și condamnați. Nu trebuie să tăcem pentru că ne este frică să nu ne pierdem slujele sau că politicienii se vor răzbuna.

Frica este drumul spre dictatura celor care ne fură. Frica și tăcerea ne face complici la crimă.

Toti cei care spun și strigă adevărul despre “răul” din țara lor își apără țara și oamenii și apără dreptatea.

Am spus și că oamenii trebuie să susțină jurnaliștii de investigație, pentru că eșecul de a vorbi răspicat despre corupție va șterge identitatea națională. Unora poate le e frică să vorbească și să vină la demonstrațiile care cer investigarea uciderii lui Daphne. Dar dacă îți e frică, îți vei pierde țara. Ieși din zona de comfort personal și fă ceva pentru țara ta!” Spune Monica Macovei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele