Surse: soldații ruși sunt în „completă dezordine”, plâng când li se ordonă „trageți în tot ce mișcă!”

0
vehicule ruse

Soldații ruși care iau parte la invazia Ucrainei sunt în „completă dezordine”, potrivit înregistrărilor vocale obținute de o companie britanică de informații.

 

Mesajele radio interceptate indică faptul că trupele refuză să se supună ordinelor comandamentului central de a bombarda orașele ucrainene și se plâng că rămân fără provizii de alimente și combustibil.

Înregistrările se numără printre cele aproximativ 24 de ore de material obținut de firma de informații ShadowBreak de la începutul invaziei Ucrainei săptămâna trecută.

Înregistrările înglobează inclusiv fragmente cu soldați care plâng în timp ce li se ordonă „trageți în tot ce mișcă!”, arată New York Times, citând un oficial din Pentagon. Publicația mai scrie că acești soldați își sabotează vehiculele militare pentru a evita luptele.

 

Vreau acum este să mă sinucid!

Într-o altă conversație, un soldat întreabă nervos când va ajunge mâncarea şi combustibilul. ”Suntem aici de trei zile! Când naiba va fi gata?“, spune acesta.

În alt mesaj, într-un schimb tensionat de replici, același soldat îi amintește unui coleg care vorbeşte de la un centru de comandă că nu poate folosi artileria într-o zonă plină de civilii.

Alte înregistrări arată că soldaţii ruşi refuză ordinul de luptă, în timp ce un mesaj text trimis de un militar mamei sale ar fi spus: „Singurul lucru pe care îl vreau acum este să mă sinucid”.

Vezi și Maduro şi-a exprimat ”sprijinul puternic” pentru crimele lui Putin în Ucraina

Într-un interviu acordat pentru The Telegraph, fondatorul ShadowBreak, Samuel Cardillo, în vârstă de 26 de ani, a precizat că mesajele de radio au fost primite de la radioamatori.

”Ceea ce am descoperit este că armata rusă invadatoare operează într-o dezordine totală. Nu au nicio idee încotro se îndreaptă şi cum să comunice corect între ei.

Au fost perioade în care i-am auzit pe soldaţii ruşi când se insultau unul pe celălalt”, a declarat acesta.

Potrivit fondatorului firmei britanice de informaţii geospaţiale, unele dintre mesaje sunt o dovadă a ”crimelor de război”, deoarece au dezvăluit ordinul de a trage rachete în zonele urbane, potrivit Adevărul.

VEZI ȘI PROFI VINDE PESTE 90 DE TIPURI DE LEGUME ȘI FRUCTE DIN PRODUCȚIA LOCALĂ

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele