Sute de semnatari ai campaniei Fara Penali, convocati de un primar PSD ca sa dea declaratii

1

Vasile Coman, primarul din Viseu de Sus, judetul Maramures, ii convoaca pe cetatenii care au semnat initiativa cetateneasca “Fara Penali” la primarie, ca sa ateste veridicitatea semnaturilor, intr-o incercare de a-i intimida direct pe semnatari.

Potrivit paginii de Facebook “Fara penali in functii publice”, cei care au semnat initativa sunt pusi sa dea o decalratie scrisa ca, intr-adevar, au semnat acele liste.

USR arata ca primarul abuzeaza de lege pentru ca pune la indoiala semnatura celor 588 de semnatari din Viseu de Sus.

“Primarul din Viseu de Sus, Vasile Coman, exercita presiuni asupra celor 588 de cetateni care au semnat listele #FaraPenali.

Semnatarii initiativei sunt convocati la sediul primariei (vezi imagine stanga) si pusi sa dea o declaratie scrisa ca au semnat acele liste. Astfel, primarul abuzeaza de lege pentru ca a decis sa puna la indoiala semnaturilor tuturor celor 588 de semnatari si sa-i cheme pe toti sa ateste veridicitatea semnaturii, intimidandu-i in mod direct pe cetateni.

Acest gest abuziv reprezinta un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis ca nu mai vor sa fie condusi de infractori”, se arata pe reteaua sociala.

De asemenea, cei de la USR mai noteaza ca semnatarii care sunt constransi sau santajati sa semneze “diverse declaratii” pot contacta partidul pentru a primi sprijin juridic, in cazul in care vor sa depuna plangeri penale in acest sens.

“In fata acestui abuz reamintim semnatarilor DREPTURILE pe care le au:

* Primaria nu poate anula decat acele semnaturi pentru care primeste o contestatie scrisa.

* Nimeni nu poate fi fortat sa dea o declaratie impotriva propriei vointe. Validarea semnaturilor nu depinde de recunoasterea in scris a semnaturii. Primaria este OBLIGATA de lege sa constate validitatea ei daca nu s-a primit o contestatie.

* Cetatenii care sunt constransi sau santajati sa scrie sau sa semneze diverse declaratii sunt rugati sa ne contacteze de urgenta pentru a le acorda sprijinul juridic in vederea depunerii unor plangeri penale impotriva celor care savarsesc astfel de fapte”, mai precizeaza postarea.

De altfel, joi, presedintele USR, Dan Barna, a declarat ca se incearca sabotarea campaniei, intrucat oamenii care au semnat initiativa sunt sunati si amenintati de catre primarii PSD pentru a le solicita sa nege sau sa isi retraga semnaturile.

“Practic, cetatenii sunt sunati in acest moment de catre unii dintre primarii PSD pentru a fi amenintati, chemati sa isi retraga semnaturile sau sa nege semnaturile. Amenintatile pornesc de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte parghii pe care stim foarte bine ca in mediul rural primarii le au asupra oamenilor si sunt teme pe care noi le consideram foarte grave”, a subliniat Barna.

Citește și Liderul grupului PPE din Parlamentul European, cenzurat de traducătorul în limba română când l-a criticat pe Dragnea

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Mai nou, primarii sunt organe de ancheta ! Parca nu ajungea ca Parlamentul se substituie parchetelor înființând comisii de ancheta peste comisii de ancheta. O mulțime de oameni aflați in funcții de conducere isi dau cu părerea in domenii pentru care nu au expertiză, in vreme ce exact în domeniul lor, domeniu in care ar trebui sa exceleze, dau chix ! I-ați auzit pe inginerii Dragnea & Tăriceanu sa-si dea cu părerea
    sau sa propună soluții in probleme de infrastructură, industrie, construcții, baraje etc?? Nu, domnule, ei se ocupa exclusiv de justiție, unde nu au nici un fel de pregătire !

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele