Tăriceanu acuză executivul că testează foarte puțini români

0

Călin Popescu-Tăriceanu nu este de acord cu gradul redus de testare pentru noul coronavirus în România.

Acesta consideră că estimarea de maximum 10.000 de infectaţi este ‘o pură acţiune de propagandă’.

“Observ de câteva zile că în comunicarea informală a guvernanţilor revine obsesiv o cifră: România va avea într-un final maximum 10.000 de infectaţi. De unde ştiu ei acest lucru, când ei nu ştiu nici măcar câte teste sau măşti au în depozite?! Mi-aş dori foarte mult să fie aşa, dar cred că totul nu este decât o pură acţiune de propagandă”, a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.

Liderul ALDE critică şi faptul că personalul medical nu a fost testat, dar şi că o astfel de măsură nu a fost luată nici în zonele rurale, unde au revenit foarte mulţi români din străinătate. “Nu au reuşit până acum să testeze nici măcar personalul medical (aprox. 200.000 persoane) care a fost trimis la luptă fără echipamente de protecţie. Nu au fost testate zonele de focar declarat (Suceava, Arad, Ţăndărei) unde trăiesc, de asemenea, aproape 300.000 de persoane. Recunosc sau nu autorităţile, toţi ştim că peste 500.000 de români s-au întors în ţară din zone fierbinţi şi mulţi dintre ei s-au dus în mediul rural, unde măsurile de izolare la domiciliu au fost luate în glumă. Nu s-a testat nimic în aceste zone. În general, Guvernul Orban nu are vreun apetit pentru a testa românii. În România se testează 1.876 persoane dintr-un milion, în vreme ce în Spania se fac 7.593 teste la milionul de locuitori şi în Italia 10.252 teste la 1 milion de locuitori”.

Citește și: Specialiștii de la nivel global estimează o scădere gun declin fără precedent al piețelor de automobile, în contextul COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele