Tăriceanu ar fi primit mita invocată de DNA de la reprezentanții firmei austriece Fujitsu Siemens

0

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria, potrivit unor surse judiciare. DNA arată într-un comunicat că Tăriceanu ar fi primit mită pentru încheierea unor contracte cu o firmă austriacă, fără a-i da însă numele. Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Fujitsu Siemens GmbH Austria a mai fost în centrul unui scandal de corupție în România în 2014, când chiar conducerea companiei a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție săvârșite de angajații din România în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru licențele Microdoft din 2004 cu guvernul României. Informația a apărut în ordonanța DNA de începere a urmăririi penale într-un dosar de la acel moment și a fost citată de Agerpres.

Dosarul îl privea pe fostul ministru al Telecomunicațiilor în guvernul Emil Boc, Gabriel Sandu. Printre denunțătorii lui s-au numărat fostul șef al Fujitsu Siemens în România – Claudiu Florică – și avocatul Doru Boștină.

Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare, fiind acuzat de DNA că ar fi cerut 1,8 milioane de euro mită de la avocatul Doru Bostina pentru a asigura derularea contractului de licențiere Microsoft. Procurorii DNA l-au mai acuzat pe Gabriel Sandu că a cerut și primit 3 milioane de euro de la Claudiu Florică, prin intermediul lui Dinu Pescariu, bani ce i-au fost virați intr-o societate de tip off-shore, pentru a inlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL incheierea acordului-cadru pentru 2009-2012, în vederea achiziției dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare.

Citește și GALERIE FOTO Asta ar fi vila lui Liviu Dragnea din Teleormanleaks: E la Mamaia și are câteva etaje

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele