Tăriceanu „o ţine pe a lui”, indiferent de context!

0

Călin Popescu-Tăriceanu și-a continuat atacurile la adresa justiției și cu ocazia vizitei președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Consecvent până în pânzele albe, Tăriceanu nu ratează nicio ocazie să mai facă o referire la „instituțiile de forță”.

Președintele Senatului,  şi-a început discursul cu un citat din istoricul grec Tucidide: „Pentru oamenii politici, speranţa e un prost sfătuitor” după care a revenit, ușor, ușor, la chestiunile care îl interesează.

„Tratatul şi politicile publice puse în mişcare la fondarea UE au fost întruchiparea politică a unor spernaţe pe care Tucidide le considera amăgitoare, în numele unei raţionalităţi pragmatice (…) Fondatorii nu aveau cum să prevadă cât de eliberator este proiectul pe care l-au gândit. Cele mai puține transformări le-a avut versantul represiv al statului, prin instituțiile de forță, prin parchete, fantoma comunismului încă mai bântuie, mentalitatea și procedurile nu s-au primenit îndeajuns. Tocmai această componentă insuficient reformată pare să fie apreciată de unii funcționari de la Bruxelles, cel puțin atunci când tratează cu România, anumiți funcționari ai CE par să fi pierdut știinta parinților fondatori de a recunoaște și de a respinge derapajele autoritare și discretionare ale agentiilor represive ale statului”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele