UPDATE: Ciolacu vrea Guvern de uniune națională cu Rafila Premier

0

”Preşedintele a recunoscut şi chiar ne-a felicitat că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemeni a spus că propunerea PSD în persoana domnului Rafila e o propunere onorabilă. A menţionat că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituţie, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democraţie reală şi vom aştepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzi”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Știre inițială

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după ce a ieșit de la la întâlnirea cu șeful statului de la Palatul Cotroceni, un Guvern de uniune naţională cu premier Alexandru Rafila.

Potrivit lui Ciolacu, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că propunerea PSD de premier în persoana lui Alexandru Rafila este una ”onorabilă”.

În prealabil, membrii marcanți ai social-democrați erau mult mai îndrăzneți, declarau că Iohannis ”a pierdut alegerile” și trebuie să se obișnuiască cu ideea unui Guvern PSD cu Rafila Prim-ministru.

Vezi și Ciolacu: Iohannis trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile

Firea îl atacă pe Iohannis cu redeschiderea piețelor

„Am vorbit numai de varianta unui Guvern de uniune naţională. (…) Preşedintele a spus că propunerea PSD, Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă. Am menţionat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constitutie, de la Vila Lac 1 nu au ce căuta într-o democraţie reală. Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât în ce priveşte pandemia, a crizei sanitare, cât şi a crizei economice şi nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un Guvern de uniune naţională este cea mai bună soluţie în acest moment pentru România. Normal, în această construcţie politică partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze prim ministrul în persoana domnului Rafila”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul PSD după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Cumpără-și un purificator de aer de la Sharp 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele