Tăriceanu și Grindeanu vor liniște, exact ca Ion Iliescu în 1990

0
- Reclama -

În timp ce zeci de mii de oameni protestau în stradă împotriva ordonaţelor privind grațierea și modificarea Codurilor penale, preşedintele Senatului și șeful Guvernului făceau declarații, interesante,  în direct la două televiziuni, B1 TV și Antena 3, militând pentru liniște și înțelegere.

Tăriceanu, consideră că PSD și ALDE „au subestimat reacția sistemului: „Cred că ar fi trebuit în prealabil o anumită pregătire în sens comunicațional. E un deficit pe care, eu, coparticipant în această coaliție, mi-l asum. E adevărat că nu am anticipat ceea ce a urmat: descinderea președintelui la ședința de guvern, manifestația de stradă, președintele care se duce în mijlocul participanților să-i ațâțe și continuarea acestui război. Probabil că am subestimat reacția sistemului. Deranjul e foarte mare după cum se vede. (…)Și Liviu Dragnea și eu nu am adoptat o atitudine belicoasă. Chiar de la momentul Sevil Shhaideh am adoptat o poziție care mai degrabă presupunea că vrem să găsim o soluție.(…) Iohannis este angajat într-o luptă politică pe viață și pe moarte pentru că este mandatul lui în joc”.

Libertate de expresie și bun simț

Sorin Grindeanu, prim-ministru în funcție, este convins că multe mesaje sunt distorsionate: „Eu am făcut o declarație legată de protestele de săptămâna trecută și am spus că respect opiniile argumentate. E un drept legal să protestezi în România, atât timp cât faci lucrurile acestea în mod pașnic și cât nu deranjezi pe alții, pentru că dacă se depășește această limită, intrăm într-o cu totul altă zonă. (…) E dreptul cetățenilor să facă acest lucru, le respect această opinie. Ba mai mult decât atât, am văzut și am urmărit cu atenție în această perioadă opiniile care au reieșit din aceste mitinguri, multe dintre ele pot să le cataloghez că au avut poate distorsiuni, ca să nu spun altceva. De ce? Pentru că a contat sursa sau modul în care au fost prezentate.(…) Eu cred în libertatea de expresie, dar această libertate de expresie cred că trebuie să fie însoțită de bun-simț. Nu cred … foarte mult în jigniri. De o perioadă de timp, și nu neapărat în ultimele luni, parcă în România argumentul tonalității e mai important decât argumentul în sine. Cum nu cred în agresivitatea pumnului, nu cred nici în agresivitatea cuvântului. Toate lucrurile acestea, dacă ți le prezinți corect, argumentat și fără o tonalitate  ridicată, pare în România că ești moale. Nu mi se pare că argumentele însoțite de agresivitate — agresivitate verbală, nu vorbesc de altceva — sunt cele care trebuie să primeze”.

Ascultând toate părțile implicate poți trage concluzia că există mai multe adevăruri pe un singur subiect, fiecare cu adevărul lui!

 

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele