Taxa de poluare introdusă pentru mașinile înmatriculate în Bulgaria

0

Peste 100.000 de români care și-au înscris mașinile în Bulgaria pentru a nu plăti impozitul de la noi, impozit eliminat între timp la presiunea oficialilor europeni, ar putea avea o mare problemă.

Citiți și Amenzi radar și pentru un km în plus!

Guvernul din Bulgaria se pregătește să introducă taxa auto pentru poluare, ceea ce ar putea reduce drastic numărul mașinilor pe care românii le înmatriculează la vecinii de peste Dunăre. Măsura pregătită la Sofia nu pare să-i descurajeze pe șoferii români, conform sursei citate.

“Putem să ajungem foarte uşor un cimitir al maşinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, spun autoritățile din Bulgaria, care nu par să caute o soluție alternativă pentru această taxă.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există în România, le va face viaţa grea românilor, așa că Ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: dacă cei peste 100.000 de şoferi care conduc maşini cu numere de Bulgaria vor să renunţe?

Problema este că şi la noi autorităţile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcţie de cât poluează maşina, şoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalaţi în lei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele