Teatrul Naţional vrea să angajeze 120 de artişti şi tehnicieni

0

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti cere majorarea numărului de posturi de la 480, cât are în prezent, la 600 pentru personal artistic, tehnic de scenă, de producţie şi administrativ.

TNB, aflat în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a făcut cererea ca urmare a refuncţionalizării din 2015, când clădirea s-a mărit, rezultând şapte spaţii de joc. Această extindere “necesită o îmbunătăţire a cadrului normativ privind organizarea şi funcţionarea Teatrului, precum şi asigurarea resurselor umane şi financiare necesare pentru funcţionarea acestui ansamblu cultural la parametri proiectaţi”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Instituţia teatrală justifică cererea prin faptul că “din cauza lipsei de personal – îndeosebi artistic şi tehnic de scenă – spectacolele Teatrului sunt realizate şi prezentate publicului cu aportul a peste 300 de colaboratori. Angajarea de personal tehnico-administrativ, precum şi de personal artistic remunerat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturi conexe, cu modificările şi completările ulterioare obligă la cheltuieli suplimentare din Capitolul de cheltuieli ”Bunuri şi Servicii”, capitol din care se finanţează producţia şi reprezentarea de spectacole noi, precum şi reprezentarea de spectacole din repertoriul permanent; această situaţie poate genera, în timp, în mod obiectiv, reducerea anuală a numărului de premiere şi, în general, a numărului de reprezentaţii”.

Citește și: Proiect rezidenţial de 20.000.000 de euro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele