Test obligatoriu Covid înainte de intrarea în Italia

3

Italia a extins starea de urgenţă pentru COVID-19 până la 31 martie, au anunţat oficiali guvernamentali, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron, scrie The Guardian.

 

Starea de urgenţă, care a fost impusă în ianuarie anul trecut, acordă puteri mai mari guvernului central, simplificând birocraţia care sufocă procesul de luare a deciziilor. Starea de urgenţă urma să expire la sfârşitul lunii decembrie.

Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să facă un test înainte de plecare. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări non-UE.

Amazon, amendată în Italia cu 1,28 miliarde de dolari

Cei care nu au fost vaccinaţi trebuie totuşi să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese.

Presiunea pe spitale rămâne mai puţin acută în comparaţie cu ţările vecine ca Austria şi Germania, unde creşterea cazurilor în al patrulea val al pandemiei a început mai devreme.

Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Italia a înregistrat 135.049 de decese legate de Covid din februarie 2020, a doua cea mai mare rată din Europa după Marea Britanie şi a noua din lume. Totodată au fost raportate 5,26 de milioane de cazuri până în prezent.

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele