The H Gallery, spaţiu dedicat artei contemporane

0

The H Gallery, un nou spaţiu dedicat artei contemporane, fondat în 2022 şi coordonat de Elena Brasla, situat pe Calea Victoriei nr. 109, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

 

Sediul The H Gallery este un parter eclectic, bine încadrat în contrastul firesc al arhitecturii emblematicei străzi bucureştene.

Scopul principal al galeriei este dezvoltarea unei direcţii mai puţin explorate în contextul scenei artistice din România, prin colaborări cu galerii locale şi internaţionale.

The H Gallery devine un intermediar în organizarea expoziţiilor şi evenimentelor, întreaga iniţiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relaţiei cu publicul. Astfel, se urmăreşte atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât şi familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată şi colecţionată în context recent, spun administratorii.

Deschiderea oficială a The H Gallery are loc printr-un solo show, în colaborare cu H’art Gallery, un spaţiu artistic înfiinţat în 2003.

Rusia şi-a recuperat operele de artă reţinute de Finlanda

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele