Țiriac, Rădulescu și alți ”experți ” ne cer să nu mai fim atât de înapoiați în ceea ce privește atitudinea față de corupție

0

În lumea a treia, din care facem parte, există conceptul de pedeapsă pentru o infracțiune. În lumea modernă din care fac parte Ion Țiriac sau deputatul PSD Cătălin Rădulescu, lucrurile sunt mai nuanțate, mai delicate, iar granița dintre infracțiune și activitate socio-economică e foarte subțire.

Cătălin Rădulescu, cunoscut și cu supranumele ”Mitralieră”  explică ultima sa propunere legislativă: „Această iniţiativă a fost a mea şi a 49 de colegi PSD. Iniţiativa mea a fost făcută în vara anului trecut împreună cu mari magistraţi din România, unul dintre ei chiar care a fost la CEDO, deci foşti procurori şi foşti judecători de marcă din România şi ea arată şi copiază exact directiva europeană care va fi obligatorie de anul viitor în toate ţările din Europa, că ne place, că nu ne place. Dacă nu ne place, putem pleca din Europa şi atunci sigur, putem discuta balcanic. Toată media este foarte nelămurită, dar ar putea foarte simplu să citească. Dacă ar intra pe Google şi s-ar uita la Comisia Europeană ce decizii şi ce directive europene sunt pe masa lor pentru a fi trimise după aceea ţărilor membre, pentru a fi implementate, obligatorii fiind, n-ar mai fi această chestiune. La noi văd că devenim din ce în ce mai balcanici ţara asta, ne izolăm din ce în ce mai mult, iată că statele europene au decis că faptele…, pentru că vedeţi dvs., termenul ăsta de corupţie îl folosim numai în România, în alte ţări europene este vorba de fapte, faptele care sunt de o anumită gravitate şi faptele care sunt foarte grave, ei au decis, aşa cum am decis şi eu cu colegii mei, că faptele până la trei ani, am făcut eu, după care a fost amendată până la cinci ani de zile (…), toate faptele care sunt până la trei ani, bineînţeles fără violenţă, numai că eu în plus am pus şi pentru persoanele care sunt peste 60 de ani, dar şi pentru persoanele care sunt cu boli incurabile, mamelor cu copii şi femeilor gravide, toate aceste categorii de persoane să facă puşcărie printr-o procedură alternativă, şi anume puşcărie la domiciliu. Mie mi se pare o măsură umană, firească, europeană şi care oricum va fi obligatorie pentru statele din Europa, că ne place, că nu ne place”.

Citește și: Ion Țiriac ridiculizează dosarele de corupţie din România

 

Țiriac este de părere că dosarele de corupţie din România „sunt ridicole” şi, din această cauză, „ne facem de râs în toată lumea”.

Rămâne cum am stabilit, dreptate, dar nu pentru căței!

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele