TMUCB a ieșit din insolvență după 8 ani

0

Trustul de Montaj Utilaj Chimic București (TMUCB SA), o companie istorică cu capital privat autohton și una dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor, a ieșit după 8 ani din insolvență.

Încă din anul 1958, TMUCB SA a realizat în România și în străinătate proiecte tehnologice complexe la cheie pentru industria chimică și petrochimică, metalurgică, a cimentului, a celulozei și fabrici de hârtie, centrale termoelectrice și nucleare, fabrici de zahăr, fabrici de automobile, rezervoare, conducte de transport și distribuție pentru produse petrochimice, gaz, apă, abur, etc. Compania este specializata în proiectarea, fabricarea, asamblarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, a rezervoarelor de stocare pentru benzinarii, a sistemelor de conducte, a structurilor metalice.

TMUCB este o companie care demonstrează că reorganizarea judiciară este o soluție viabilă pentru redresarea afacerii, iar insolvența nu înseamnă faliment, dacă procedura este aplicată încă de la primele semne de dificultate. În cazul TMUCB SA, procedura de reorganizare a fost foarte îndelungată: 8 ani de insolvență, dintre care 6 ani de reorganizare, cu foarte multe provocări dar ne bucurăm că împreună cu conducerea companiei am găsit soluții pentru continuarea activității. Ne bucură această realizare, cu atât mai mult cu cât sub 5% dintre companiile aflate în insolvență reușesc să se reorganizeze pentru că apelează la astfel de proceduri când se află într-un grad avansat de dificultate și salvarea lor este foarte dificilă. Pe parcursul reorganizării, peste 33 milioane de lei au fost redați creditorilor”, a declarat Oana Munteanu, Partener în cadrul CITR, care a precizat că insolvența asigură un tratament echitabil, atât pentru companie, cât și pentru creditori.

Pe perioada derulării procedurii de reorganizare, CITR a gestionat patrimoniul companiei și a achitat datorii către creditori în valoare de 33 de milioane de lei.

TMUCB SA a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri netă în valoare de 5,9 milioane de lei iar pentru acest an compania țintește afaceri în valoare de 15 milioane lei.

În prezent, TMUCB SA are în derulare contracte de confecționare și montaj rezervoare metalice pentru combustibili în parc de rezervoare demontare coloane pentru CIECH GOVORA SA (fosta denumire Uzinele Sodice Govora), dar și reparare căi rulare pentru producătorul de aluminiu ALRO SA.

Citește mai mult în Business Cover.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele