Toader anunţă că va sesiza CCR dacă preşedintele Iohannis respinge revocarea lui Augustin Lazăr

1

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că va sesiza Curtea Constituţională dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr sau nu îi va numi pe cei cinci procurori propuşi în funcţii de conducere.

Am făcut apel la preşedinte să-şi respecte obligaţiile legale şi constituţionale, să recitească şi să procedeze în îndeplinirea competenţelor, potrivit articolului 132 din Constituţie. Eu exprim speranţa că, dacă în cazul doamnei Kovesi preşedintele a citit, dar nu prea a înţeles şi am primit dezlegare de la Curtea Constituţională, acum avem deja această dezlegare, această decizie – 358. Deja, cred că preşedintele o va înţelege, dacă nu şi va fi nevoie, mai mergem încă o dată şi încă o dată la Curtea Constituţională.

În final, indiferent de pregătirea pe care o avem sau nu o avem, indiferent de nivelul la care înţelegem sau nu înţelegem mecanismele statului de drept, de aia aveam consilieri şi trebuie să ne respectăm obligaţiile. Nu le respectăm, nu este o problemă. Fiecare e om, fiecare are dreptul să încalce Constituţia şi vom sesiza din nou, cel mai probabil, Curtea Constituţională, chiar dacă este inutil (…) Avem precedentul deciziei 358, care este ca un tipar şi pentru ipoteza în care preşedintele ar refuza să procedeze la revocarea procurorului general sau ar refuza să procedeze la numirea unuia sau unora dintre cei cinci procurori (…) Putem sesiza Curtea Constituţională cu un nou conflict juridic”, a spus Toader într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi seara, într-o postare pe Facebook, că  a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Toader a precizat că a transmis la Cotroceni solicitări de numire în cinci funcţii de conducere: Elena Giorgiana Hosu – ca procuror şef adjunct DIICOT; Antonia-Eleonora Constantin – procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Iuliana Nedelcu – procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Florena-Esther Sterschi – procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ; Adina Florea – procuror şef al DNA.

Citește și Dragnea, la un post de știri: Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte! Cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții! Iohannis este o păpușă

1 comentariu

  1. O vreme, Codruţa Kovesi a fost prezentată ca inamicul public numărul unu, insinuându-se că simpla ei dispariţie din fruntea DNA va aduce treburile pe făgaşul normalităţii.
    După mazilirea ei, duşmanul public, ţinta, a devenit Augustin Lazar, insinuându-se că simpla lui dispariţie din fruntea Parchetului General va aduce treburile pe făgaşul normalităţii. După decredibilizarea lui, duşmanul public, ţinta, a devenit Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, insinuându-se că……….etc……etc.

    Partidul stat redivivus. In toată urâțenia lui ! Adio separația puterilor în stat! Uite asa, pe nesimțite ( nesimțitorii fiind noi, eu și dumneata și dumnealui) ne întoarcem înapoi în bolșevism la partidul-stat. Adica: partidul numește și controlează parlamentul ( parlamentarii), guvernul ( miniștrii ) CCR , AEP, Curtea de Conturi, etc. Controlează total justiția prostituând legile si numind si controlând judecătorii și procurorii șefi via inspecția judiciara & ministrul justiției – om politic pus in post de partid). Iar noi peste câțiva ani ne vom preface iarăși ca nu am știut nimic, că nu am băgat de seama, că de fapt am fost un fel de dizidenți etc Deși de, fapt, am știut. Cel putin marea majoritatea dintre noi!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele