Dezastru ecologic: Cisterne cu dejecții direct în râul Ciorogârla și în Lacul Morii

0
- Reclama -

În fiecare zi, în oraşul ilfovean Măgurele sunt deversate ilegal, direct în râul Ciorogârla, zeci de vidanje pline cu materii fecale. Un adevărat dezastru ecologic, spun activiştii de mediu. Pe fir au intrat şi inspectorii Gărzii Naționale de Mediu care încearcă să-i identifice pe vinovaţi.

 

Autorităţile au mai depistat o altă deversare ilegală pe teritoriului comunei Chiajna, unde dejecţiile sunt aruncate în Lacul Morii.

Acesta este momentul în care mai multe vidanje au fost surprinse la periferia orașului Măgurele când deversau dejecții direct în râul Ciorogârla. Din cauza poluării, apa își schimbă culoarea. Descărcarea se face prin două guri de scurgere aflate în apropierea albiei, camuflate cu ajutorul unor tomberoane.

Oficialii gărzii de mediu vorbesc de ”grupări mafiote” care câștigă din aceste deversări de dejecții menajere. Într-o astfel de situație s-ar justifica implicarea specializată a DIICOT.

- Reclama -

Zilnic, prin această conductă, zeci de vidanje sunt descărcate direct în râul Ciorogala. Mirosul este insuportabil, iar zona este foarte poluată.

Vezi și Dezastru ecologic pe câmpurile de lângă municipiul Ploiești

Sunt zile când vidanjele stau efectiv la coadă pentru a deversa direct în râu. Locuitorii din zonă, deși știu ce se întâmplă, se tem să vorbească.

Puși în fața dovezilor, comisarii Gărzii Naționale de Mediu promit măsuri urgente.

Și Lacul Morii a fost transformat în rezervor de ape menajere. Șeful Gărzii de Mediu a descoperit o conductă prin care în lac se scurg zilnic cantități enorme de ape toxice. Oficialul are suspiciuni că acestea ar proveni de la blocurile și casele din zonă, racordate probabil ilegal la o conductă de ape pluviale a comunei Chiajna. Autoritățile de mediu au sigilat țeava zilele trecute, dar fără folos.

Vezi și Dezastrul ecologic în România: actualul șef al Gărzii de Mediu din Ilfov a poluat râu Argeș

Garda Națională de Mediu vrea să declanșeze o amplă acțiune pentru a depista toate deversările ilegale din zona Capitalei și a județului Ilfov, în care să implice specialiștii de la Apele Române, Poliția și Jandarmeria.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele