Toader susține că a refuzat propunerea PNL de a candida pentru un mandat de deputat sau senator

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris miercuri noapte pe Facebook că, în 2016, a refuzat oferta făcută de PNL de a candida din partea partidului condus atunbci de Alina Gorghiu pentru un mandat de senator sau deputat.

”Nu am „negociat” demnitatea de ministru al justiției cu reprezentații PNL sau din altă formațiune politică. În toamna anului 2016 am declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator. îmi era oferită prima poziție pe lista de candidați, de la deputați sau senatori, din Iași sau din Vrancea.
Am acceptat propunerea primită din partea alianței de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiției!”, a scris Toader pe Facebook.

Tudorel Toader este ministrul Justiției începând cu luna februarie 2017, fiind numit în această funcție după demisia, la presiunea străzii, a lui Florin Iordache, autorul OUG 13.

Toader a fost judecător la Curtea Constituțională vreme de zece ani, din 2006 pâmă în 2016, numit de Camera Deputaților la propunerea PNL, partid care atunci era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și Șeful ANAF Ionuț Mișa îi Răspunde lui Teodorvici după ce acesta i-a cerut demisia: Ar trebui să mă felicite pentru rezultatele deosebite

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele