Top 3 elevatoare auto și utilizările lor

0
elevatoare auto informateca

Top 3 elevatoare auto și utilizările lor. Un atelier auto poate oferi servicii diverse și de înaltă calitate dacă este dotat cu echipamente moderne. Unul dintre echipamentele în care poți investi pentru a oferi clienților rezultatele pe care și le doresc este elevatorul auto. Acesta este folosit pentru ridicarea vehiculului de la sol. Există mai multe tipuri de elevatoare auto dintre care poți să alegi atunci când vrei să repari sau să inspectezi vehiculul dedesubt.

 

Elevatoarele auto sunt o bună alternativă la cricurile auto. Folosirea unui cric nu-ți permite să ai o vizibilitate foarte bună sub mașină. Ca atare, acesta este un echipament esențial în care poți investi cu încredere dacă ai un atelier auto. După cum am sugerat mai devreme, există mai multe tipuri de elevatoare pe piață pe care trebuie să le știi pentru a putea alege elevatorul potrivit pentru atelierul tău.

Diferite tipuri de elevatoare auto

Pe piață există o gamă variată de elevatoare auto, noi îți vom vorbi în acest articol despre 3 dintre cele mai folosite elevatoare.

Elevator cu patru coloane

Elevatorul cu patru coloane este cu siguranță cel mai popular și versatil elevator auto pe care îl poți întâlni. Este potrivit atât pentru autovehiculele ușoare, cât și pentru cele grele datorită structurii sale robuste. Cu toate acestea, acesta are limită de greutate care poate împiedica ridicarea unor vehicule mai grele (din motive de siguranță).

Așa cum indică numele său, este format din patru coloane la fiecare colț, având baza în formă dreptunghiulară. Coloanele susțin o structură asemănătoare unei rampe care permite mașinii să urce pe platforma de ridicare. Un lucru care iese în evidență la acest elevator este stabilitatea, așa cum am sugerat mai devreme. Întreaga structură este rezistentă și chiar și o persoană amatoare în reparații auto îl poate folosi pentru a ridica o mașină.

Dacă îți vei cumpăra un astfel de elevator, te sfătuim să fii atent la specificațiile sale, cum ar fi limita de greutate, precum și zona de bază. Dacă baza elevatorului este mare, elevatorul poate utilizat pentru a ridica diferite vehicule. De asemenea, trebuie să acorzi attenție sistemelor de blocare. Această caracteristică de siguranță îți permite să setezi înălțimea potrivită atunci când ridici vehiculul. Astfel, dispare riscul căderii mașinii.

Totodată, poți folosi acest tip de elevator pentru parcarea mașinilor în interiorul atelierului, nu doar pentru a putea efectua diverse reparații.

Elevator cu două coloane

Elevatorul cu două coloane este un alt tip de elevator pe care îl găsești pe piață. Un avantaj al acestui tip de elevator este zona mare de expunere atunci când mașina este ridicată. Ca atare, permite executarea cu ușurință a lucrărilor de reparație sub ea.

Așa cum sugerează și numele său, este alcătuit din două coloane, care au forma a doi stâlpi. Sub cele două coloane se află brațele care au formă triunghiulară. Brațele contribuie la fixarea vehiculului atunci când îl ridici.

Acest tip de elevator pentru a fi utilizat pentru a ridica de la vehicule mai mici la microbuze și camionete. Poți alege fie un elevator asimetric, fie unul simetric. Elevatorul asimetric aduce mașina în centrul coloanei, permițând accesul interior. Brațele sunt de diferite lungimi și, uneori, și configurația. Coloanele se aliniază la centrul de greutate al mașinii, egalizând sarcina.

Elevatorul simetric, pe de altă parte, are brațe de lungime similară, cu coloanele orientate direct una către cealăltă. Ele egalizează sarcina pe coloane pentru a menține centrul de greutate al vehiculului în momentul ridicării acestuia.

Elevator foarfecă

Elevatorul foarfecă este o opțiune potrivită dacă spațiul din atelierul tău este mic. Este format din două platforme suprapuse una peste alta. Între ele se află o serie de pârghii retractabile care se pot extinde în zig-zag pentru a efectua ridicarea. Barelele care acționează în zig-zag îi dau numele de elevator foarfecă.

Acest tip de elevator este robust și poate susține greutăți diferite în timpul elevării.

Apoi, există elevatoare foarfecă mobile, cu roți pentru o mișcare lină. Ele au mecanismul hidraulic la baza lor pentru a iniția elevația atunci când este necesar. Acestea sunt folosite mai ales pentru ridicarea vehiculelor mai mici, cu greutate redusă.

Platforma pe care stă vehiculul variază, de asemenea. Există elevatoare a căror platforma susține partea centrală a vehicului (fără roți). Altele susțin tot vehiculul, inclusiv roțile, platforma având un design asemănător cu o rampă.

Acestea sunt cele 3 elevatoare cele mai folosite în atelierele auto. Dacă crezi că unul dintre acestea este potrivit pentru activitatea pe care o desfășori, îți recomandăm să îți alegi elevatorul potrivit din magazinul online Eqp.ro. Spor la cumpărături!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele