VIDEO: Lucrări de deszăpezire pe Transalpina. Drumul montan se închide astăzi din cauza căderilor abundente de zăpadă

0

Vremea rea închide circulația rutieră pe Transalpina peste câteva ore (22 octombrie 2018, începând cu ora 18:00) din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți.

Circulația va fi oprită pentru pentru toate categoriile de autovehicule pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+800 – km 59+800.

“Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante – există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața deservenților. Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare”, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Până astăzi, traficul rutier pe drumul național 67C, Transalpina, a fost permis între Râncă și Obârșia Lotrului numai între orele 9:00 și 18:00. Măsura a fost luată pentru ca utilajele CNAIR să aibă timpul necesar pentru a acționa, iar reprezentanții companiei să facă revizia drumului și să asigure circulația în condiții de siguranță pentru participanții la trafic.

Transalpina (DN 67c) este cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați și atinge altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele