Trebuie să fim pregătiţi pentru un al doilea val de infecţie

Covid 19 coronavirus începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat

0

Maria Van Kerkhove, doctor și coordonatoarea pe parte tehnică a echipei de răspuns la Covid-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că mai multe dintre locurile care au suprimat cu succes transmiterea virusului, se confruntă acum cu un al doilea val de infecţii.

 

Ea a dat exemple Coreea de Sud, Singapore şi Wuhan, oraşul din China de unde a pornit virusul.

Oficialul OMS a explicat că motivele care au dus la reapariţia virusului diferă de la un loc la altul, de exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noaptea în timp ce în Singapore focarul este concentrat în special în zona căminelor în care locuiesc imigranţii care lucrează în metropolă.

Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi, a spus Van Kerkhove.

„În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta, continuă experta OMS.

Fauci îl contrazice pe Trump: Teoria potrivit căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din Wuhan nu are bază științifică

Mai multe ţări se grăbesc să ridice restricţiile impuse pe perioada pandemiei, dar Van Kerkhove spune că ar trebui să ia în considerare anumite aspecte înainte de a face asta.

Care este riscul de reapariţie? Avem cu adevărat situaţia sub control? Avem sisteme de identificare rapidă a cazurilor? Putem identifica rapid contacţii? Avem paturi de spital? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie luată serios în considerare posibilitatea de a nu fi pregătiţi pentru ridicarea restricţiilor, a spus Van Kerkhove.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele