Tudorel Toader execută ordinul lui Liviu Dragnea: Sesizează CCR din cauza ÎCCJ

0

Liviu Dragnea a declarat, luni, că l-a rugat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituțională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Asta, după ce ÎCCJ a anunțat că nu a pus în aplicare modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanța supremă.

Conform unor surse citate de România TV, Tudorel Toader a reacționat imediat și a decis să sesizeze CCR în această chestiune. Ceea ce e și mai interesant e faptul că Dragnea e direct vizat de decizia ÎCCJ. Astfel, pe 8 octombrie, la primul termen la contestația sa din dosarul angajărilor fictive, completul de 5 judecători a fost distribuit fără tragerea la sorți a unuia dintre magistrați.

Inspecția Judiciară a anunțat că a fost sesizată cu privire la posibile abateri disciplinare referitoare la aplicarea modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanța supremă. Verificările Inspecției Judiciare vin după informații potrivit cărora instanța supremă ar fi amânat până la finalul anului punerea în aplicare a dispozițiilor modificate din legea de organizare judiciară, care a intrat deja în vigoare, privind componența completelor de cinci judecători.

Romanian Community Coalition a transmis pe data de 20 septembrie 2018 o petitie presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si Primului-ministru pentru a lua in considerare sesizarea Curtii Constitutionale in vederea solutionarii unui conflict juridic de natura constitutionala ivit intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament, respectiv Guvern, ca urmare a faptului ca ICCJ refuza sa puna in aplicare de 4 ani prevederile legale de compunere a completelor de 5 judecatori.

Citește și Primarul Falcă anunță că va sesiza penal cazul ”falsurilor” de pe listele de semnături pentru campania ”Fără penali” a USR Arad

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele