Twitter suspendă conturi care răspândeau mesaje de pe site-ul ”From the desk of Donald Trump”

0

Twitter suspendă conturi care răspândeau mesaje de pe site-ul ”From the desk of Donald Trump”. Twitter a suspendat săptămâna aceasta mai multe conturi al căror scop părea să fie să răspândească mesaje ale fostului preşedinte Donald Trump – dat definitiv adară de pe reţeaua sa de socializare preferată.

 

Reţeaua de socializare a intervenit împotriva acestor conturi, după ce presa americană a scris că preluau declaraţii de pe blogul miliardarului republican, ”From the desk of Donald Trump” (”Din biroul lui Donald Trump”).

Fostul şef de stat a fost dat afară de pe Twitter la începutul anului, din cauză că şi-a incitat, la 6 ianuarie, o mulţime de susţinători la invazia Capitoliului, sediul Congresului american, în timpul ceremoniei de certificare a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

”Aşa cum se arată în regulamentul cu privire la tentative de sustragere de la o excludere, luăm măsuri împotriva conturilor a căror intenţie aparentă este să înlocuiască sau să promoveze conţinuturi afiliate unui cont suspendat”, a precizat un purtător de cuvânt al gigantului californian.

Plaforma, mai întâi l-a suspendat provizoriu pe Trump, după care a permanentizat sancţiunea.

Vezi și Twitter a anunțat că a blocat contul lui Donald Trump pentru următoarele 12 ore

Jack Dorsey, fondatorul şi CEO-ul Twitter, a justificat această decizie. În opinia sa a decizia ”cea bună”, însă reprezenta un ”eşec în promovarea unei conversaţii sănătoase”.

Majoritatea marilor reţele de socializare a luat măsuri similare, însă caracterul lor temporar sau definitiv nu a fost încă tranşat.

YouTube (Google) a anunţat că aşteaptă ca riscul violenţelor săscadă.

Facebook a apelat la Consiliul de Supraveghere, însă tânăra instanţă a trimis mingea înapoi grupului şi l-a simat să decidă în şase luni dacă Trump poate reveni sau nu şi când.

Membrii internaţonali ai acestei ”curţi supreme” au recunoscut însă necesitatea de a-i interzice accesul pe platformă lui Trump, pentru moment.

Donald Trump avea 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram înainte de interdicţii.

Pe site-ul său de web, el continuă să dea asigurări că alegerile prezidenţiale de la 3 noiembre au fost ”furate” prin ”fraude” masive, făsă să prezinte vreo probă.

Vezi cât costă cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele