UE renunță la o tranșă de vaccin de la Astra Zeneca şi Johnson & Johnson

0

Uniunea Europeană renunţă să recurgă la posibilitatea de a cumpăra 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva covid-19, prevăzute prin contracte cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

 

Comisia Europeană a semnat, în numele Celor 27, un contract cu privire la livrarea a 400 de milioane de doze cu laboratorul american J&J – din care a comandat doar 200 de milioane – şi unul cu privire la livrarea a 400 de milioane de doze cu laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca – dintre care a cumpărat 300 de milioane.

”Nu este nevoie să recurgem la opţiuni” de achizţionare a unor doze suplimentare, declară un oficial european implicat în negocieri cu laboratoarele.

Acest lucru înseamnă că UE crede că îşi poate atinge obiectivul vaccinării a cel puţin 70% dintre europenii adulţi până la sfârşitul verii doar cu vaccinuri livrate de către alianţăa americano-germană Pfizer-BioNTech şi compania ameriană Moderna.

Oficialul citat apreciază însă că este prematur să spună dacă UE ar urma să încheie în viitor alte contracte cu cei doi giganţi farmaceutici.

Medicii de familie din Timișoara au demarat vaccinarea anti-coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele