Un soldat rus s-a predat ucrainenilor cu tot cu tanc

0
tanc rusesc distrus
tanc rusesc distrus

Un soldat rus s-a predat armatei din Ucraina cu tot cu tanc. Despre acest caz a vorbit directorul executiv al Institutului Ucrainean al Viitorului (UIF) Viktor Andrusiv scrie Fakty.ua.

 

”Acum câteva zile am scris că există o știre care arată, în sfârșit, destrămarea armatei ruse. Acum pot spune mai multe. Am vrut să vă arăt videoclipul, dar serviciile speciale au cerut să nu o fac. Un soldat rus ne-a dat un tanc ca recompensă!” – scrie pe pagina sa de socializare Viktor Andrusiv.

Potrivit acestuia, Poliția Națională Ucraineană a identificat numere de telefon ucrainene folosite de ruși și a început să trimită activ mesaje text cu condițiile de capitulare.

Vezi și Coca-Cola și Pepsi îşi suspendă total sau parțial activitatea în Rusia

Soldatul rus, Misha a răspuns la unul dintre mesaje, el a fost preluat de serviciile de securitate din Ucraina. Ofițerii au stabilit locul de întâlnire, iar el s-a predat, spune Andrusiv.

Soldatul rus este ținut în condiții de detenție normale, iar după război va primi 10 mii de dolari și posibilitatea de a-și schimba cetățenia.

Anterior, viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a spus că există 562 de prizonieri de război ruși în Ucraina (inclusiv cei care au fost luați prizonieri înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei).

Vezi și Abuzurile din sistemul penitenciar rusesc au atins cote alarmante: tortură și viol

Rusia deține 650 de soldați ucraineni, dintre care 270 au fost luați prizonieri în timpul luptei din Donbas timp de 8 ani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele