Un caz în care Secția specială nu s-a sesizat! Fiul interlopului Sile Cămătaru

0

Un caz în care Secția specială nu s-a sesizat. Albert Florian Balint, zis Bebe Cămătaru, fiul interlopului Sile Cămătaru, a fost extrădat din Germania și adus, vineri noaptea, în România, sub escorta poliției. El figura pe lista Poliției cu cele mai căutate persoane, fiind vizat de un mandat de arestare pentru infracțiuni la regimul rutier.

 

„La data de 24 septembrie 2020, Judecătoria Slatina a emis mandatul de arestare preventivă nr.10, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației”, este precizarea care apare la secțiunea „Most Wanted” de pe site-ul Poliției în cazul lui Albert Florian Balint (33 de ani), alias „Bebe al lui Cămătaru”.

Fiul lui Sile Cămătaru a avut de mai multe ori probleme cu legea în România.

Albert Florian Balint
Albert Florian Balint

În decembrie 2019, Albert Balint a fost oprit în Capitală după o urmărire în care oamenii legii au tras multe focuri de armă. Conducea o mașină cu numere de înmatriculare din străinătate și nu a oprit la semnalul agenților de la Rutieră.

Vezi și Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani închisoare

Era căutat, fiindcă înjunghiase un tânăr în fața unei discoteci de la Timișoara. A fost eliberat însă după numai câteva ore, pentru că victima lui și-a retras plângerea. Autoritățile suspectau atunci că este posibil ca victima să fi fost amenințată sau plătită ca să determine oprirea anchetei.

La câteva zile de la acest incident din București, Bebe Cămătarua fost reținut din nou, de data aceasta de poliţiştii din Olt, în localitatea Găneasa. Conducea fără permis și consumase droguri. Se întâmpla în ultimele zile ale anului 2019, iar Bebe Cămătaru a fost arestat preventiv. Ulterior, a contestat măsura arestului preventiv, iar Tribunalul Olt a decis să fie judecat în libertate.

Vezi și Declarațiile salvatorului lui Hrebenciuc și Ghiță, Gheorghe Stan, infirmate de DNA

”Nu există date din care să rezulte că acesta se sustrage de la buna desfăşurare a procesului penal, se constată inexistenţa unor motive relevante şi suficiente care să justifice, în continuare, privarea de libertate prin menţinerea măsurii arestării preventive, simpla menţinere a temeiurilor de fapt ale arestării iniţiale referitoare la suspiciunea comiterii faptei de care este acuzat, prin raportare la periculozitatea socială concretă a acestuia, nefiind aptă, să justifice, în sine, menţinerea arestării preventive a inculpatului Balint Albert Florian”, se arată în motivarea judecătorilor Cotoi şi Petcan de la Tribunalul Olt prin care l-au eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele