Un nou scandal în Parlament în care este implicat AUR

0
deputati
- Reclama -

Copreşedintele AUR, George Simion a provocat un nou scandal, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce l-a jignit pe preşedintele comisiei de apărare, liberalul Pavel Popescu, în urma schimbării lui Dumitru Coarnă din această comisie, în urma votului pe care l-a dat la moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei.

 

În replică, Pavel Popescu l-a numit pe Simion ”separatist” şi a anunţat că grupul PNL va face o nouă sesizare la Biroul Permanent, legat de comportamentul lui George Simion la şedinţele Parlamentului.

”Este inadmisibil, un om valoros, cum este domnul Coarnă, să fie scos din comisia de apărare unde preşedinte este acea caricatură la care vă uitaţi, asta spune totul. Scoateţi profesioniştii din comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a spus Simion, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce plenul a votat schimbarea din comisie a deputatului PSD Dumitru Coarnă, în urma votului ”pentru” dat de acesta la moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, încălcând astfel decizia grupului PSD de a nu susţine moţiunea USR.

George Simion a precizat că ”AUR este este un partid care este pentru apartenenţa României la NATO şi UE şi care condamnă agresivitatea Rusiei şi politica de a crea insule de instabilitate, dar nu putem fi de acord cu felul în care, şapte ani de zile, Klaus Iohannis a fost absent şi nu s-a dus niciodată la Cernăuţi”.

- Reclama -

”Scoateţi profesioniştii din comisia de apărare şi lăsaţi caricaturile”, a completat Simion, referindu-se la preşedintele comisiei de Apărare, liberalul Pavel Popescu.

Pavel Popescu, preşedintele comisiei de Apărare, a declarat, de la tribună, că ”le va lipsi experienţa deputatului Dumitru Coarnă” din comisia de apărare. ”Nu suntem responsabili de deciziile partidului din care faceţi parte”, a arătat el.

Popescu l-a atacat pe George Simion, afirmând că ”este inacceptabil că un preşedinte de partid se comportă ca un separatist din regiunile Donetsk şi Lugansk”.

”Este inacceptabil ca un coleg să vină în fiecare zi, de 20, 30 de ori la acest microfon, să îşi jignească şi să îmbrâncească colegii, indiferent din ce partid fac parte. Fac un apel la toţi colegii noştri să ia atitudine la acest separatist pe care sper ca în următorul mandat poporul să nu îl mai voteze”, a spus Popescu, anunţând că ”grupul PNL va face din nou o sesizare către Biroul Permanent, cu privire la comportamentul acestuia”.

Diaspora a trimis in România peste 5,6 miliarde de euro in 2021

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele