Ungaria vrea să construiască o linie de cale ferată care să lege România de oraşe din Ungaria si Serbia

0
- Reclama -

La Budapesta, primul ministru ungar a acceptat o propunere privind construirea unei noi linii de cale ferată care să lege mai multe oraşe din Ungaria, Serbia şi România.

Deputatul partidului de guvernământ Fidesz, János Lázár, a propus premierului Viktor Orbán construirea unei noi linii de cale ferată care să pornească de la Pécs din sudul ţării şi să treacă prin Baja, localitatea Subotica din Serbia, oraşele Szeged, Hódmezővásárhely şi Békéscsaba din Ungaria şi prin Salonta şi Oradea din România, pentru a ajunge apoi din nou pe teritoriul ungar la Debrecen.

Acesta a precizat că pentru construirea aceste linii feroviare pe o distanţă de 500 de km ar fi nevoie de opt – zece ani, valoarea investiţiei fiind estimată la 800 de miliarde de forinţi, adică în jur de 2,5 miliarde de euro.

János Lázár a afirmat că premierul Viktor Orbán a acceptat propunerea, iar subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unei şedinţe comune guvernelor Ungariei şi Serbiei, care este programată pentru luna aprilie.

Parlamentarul ungar a menţionat că are informaţii că Guvernul Serbiei ar fi dispus să sprijină financiar proiectul, care este în concordanţă şi cu strategia Uniunii Europene de dezvoltare a reţelei de transport şi astfel pot fi atrase şi fonduri europene.

- Reclama -

Sursa: INFOORADEA

Citeşte şi Nouă cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va secționa campusul Fundației Ion Țiriac

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele