UPDATE: Dăncilă a ieșit din CEx cu oamenii lui Dragnea, Fifor și baronul Stănescu

0

Dăncilă a anunţat, după şedinţa Comitetului Executiv (CEx), că s-a votat ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero.

Totodată, ea a anunţat că Gabriela Firea a fost votată preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti şi vicepreşedinte al PSD, Paul Stănescu – preşedinte executiv al PSD iar Rodica Nassar – secretar general al partidului.

Citește și Adrian Năstase despre referendum: Propunerile sunt absolut jenante

Stănescu, Dăncilă, Fifor, oameni ajunși în conducerea PSD grație lui Liviu Dragnea, sunt acum șefii PSD!

Premierul Dăncilă spune că probabil au fost mai multe greşeli în perioada în care formaţiunea pe care acum o conduce interimar a luat decizii cu privire la excluderea unor membri. Luni, social democraţii vor decide data congresului în care se va vota noua conducere.

“Nu aş vrea să fiu acum un judecător dacă au avut sau nu dreptate. După cum ştiţi m-am opus atunci când s-a propus schimbarea lui Paul Stănescu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi consider că am procedat corect. Nu am fost de acord cu opinia să îi excludem din partid pe cei care sunt de acord sau nu cu noi”, a declarat Viorica Dăncilă.

“Cred că este o alegere bună. Trebuie să ne unim forţele. Trebuie ca împreună să acţionăm de acum încolo să înţelegem unde am greşit şi să luăm măsurile care se impun. Poate atunci au fost greşeli mai multe. Poate că acel semnal de alarmă trebuia luat în calcul fără a trage pe cineva pe linie moartă. Poate trebuia să avem discuţiile în interiorul partidului. Cred că important e să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe”, a mai spus Dăncilă.

Legat de congres, Dăncilă a spus: “Luni la 10.00 vom avea şedinţă de coaliţie, şedinţă de Biroul Permament Naţional la ora 12.00 şi vom stabili acolo când vom face Congresul. Trebuie să vedem dacă toate prevederile din statut sunt agreate sau dacă va trebui să facem modificări şi apoi vom avea un Congres pentru a alege preşedintele partidului şi desemnarea candidatului la prezidenţiale. Probabil la sfârşitul lunii iunie”.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele