Update: Percheziții la ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea. Administratorul reținut!

0

UPDATE: Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore.

Maria Vasii a spus că fiul lui Liviu Dragnea nu mai este acționar în celebra firmă de porci Salcia pentru că și-a vândut pachetul de acțiuni către actualul director, Ilie Liviu Dragne.

Astfel, Ștefan Valentin Dragnea nu mai are nicio calitate în această firmă, el și-a vândut acțiunile la începutul acestui an.

Maria Vasii a mai zis că în perioada vizată de procurori 2010-2016, Dragnea era asociat, dar conform legii el nu are nicio resposabilitate în ceea ce privește evaziunea fiscală, conform legii contabilității.

Poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii, joi, la 80 de adrese – locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor – într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, anunţă Parchetul instanţei supreme.

Citiți și Gunoiul de la porcărie pute, chiar dacă e cu acțiuni la purtător

Surse juridice citate de EVZ arată că percheziţiile se desfăşoară şi la ferma de porci din Salcia, deținută de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea.

De asemenea, pe Facebook jurnalistul Alex Costache scrie că “procurorii Parchetului General fac percheziții la ferma de porci a fiului lui Dragnea din Salcia, Teleorman”.

În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, iar joi au loc percheziţii la 80 de adrese – sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar.

Percheziţiile în acest dosar sunt făcute de către lucrători ai Poliţiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi unităţilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Sibiu, Mureş, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, adaugă Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă transmis joi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele