Uraganul Ian face ravagii. Echipele de salvare caută în continuare supraviețuitori

0

Numărul persoanelor ucise în Florida de uraganul Ian a crescut luni la cel puțin 101, la câteva zile după ce furtuna a atins pământul cu o putere de categoria 4, decimând orașele de coastă și lăsând echipele de salvare să caute supraviețuitori, în timp ce comunitățile se confruntă cu sarcina dificilă de a reconstrui.

Uraganul Ian a ucis peste 100 de persoane

Cel puțin 54 de persoane au murit numai în comitatul Lee, a declarat luni șeriful Carmine Marceno – în creștere față de bilanțul de 42 de morți anunțat anterior de comitat – iar oficialii de acolo se confruntă cu întrebări dacă ordinele de evacuare ar fi trebuit să fie emise mai devreme. Douăzeci și patru de decese au fost înregistrate în comitatul Charlotte – în creștere de la 12.

Peste 1.600 de persoane au fost salvate din calea uraganului Ian în unele părți din sud-vestul și centrul Floridei începând de săptămâna trecută, a declarat duminică biroul guvernatorului Ron DeSantis.

Acum, odată cu trecerea uraganului, locuitorii Floridei care s-au adăpostit în timp ce Ian făcea ravagii au ieșit la suprafață – mulți dintre ei încă fără curent electric sau apă potabilă – pentru a-și găsi comunitățile de nerecunoscut.

Mai mult de 491.000 de case, întreprinderi și alte clădiri din Florida nu aveau încă curent electric luni seară, potrivit PowerOutage.us. În Fort Myers Beach, unde echipele de căutare trec prin dărâmături casă cu casă, este posibil ca energia electrică să nu fie restabilită timp de 30 de zile din cauza distrugerii infrastructurii electrice, a declarat managerul comitatului Lee, Roger Desjarlais.

Garda Națională va trimite echipe de electricitate pe insulele Sanibel și Pine pentru a evalua pagubele și a începe să lucreze la restabilirea energiei electrice, a declarat DeSantis.

Florida este de nerecunoscut după uraganul Ian, clădirile principale nu mai  sunt. Salvatorii încă găsesc cadavre printre ruine | Digi24

Fără electricitate și apă potabilă

În timp ce echipele din Naples cercetează rămășițele pentru a se asigura că nu mai este nimeni captiv, locuitorii se confruntă cu sarcina enormă de a curăța și de a reface orașul, a declarat Jay Boodheshwar, city managerul orașului Naples, pentru CNN.

„Oamenii trebuie să aibă grijă de sănătatea lor emoțională și mentală, pentru că va trebui să lucrăm cu adevărat împreună în această situație”, a spus Boodheshwar.

„Cantitatea de apă pe care am primit-o și înălțimea valului au afectat o mare parte din infrastructură”, a spus Boodheshwar.

„Astfel, există transformatoare care sunt prăjite. Nu este vorba pur și simplu de a reântinde liniile. Sunt lucruri care ar putea fi înlocuite”.

În unele cazuri, lucrătorii de urgență plecați în căutarea unor semne de viață se confruntă în același timp cu pierderea propriilor case.

De altfel, unele cartiere continuă să se confrunte cu inundații semnificative, familii întregi fiind salvate din ape  în weekend.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele