Urmărit de trecut: Lance Armstrong riscă o amendă record

0
- Reclama -

Celebrul ciclist Lance Armstrong riscă să plătească  Ministerului Justiției din Statele Unite despăgubiri de aproape 100 milioane dolari.

Un judecător federal din Washington a deschis un proces împotriva lui Armstrong, acuzat că a fraudat statul american, în perioada în care a fost sponsorizat de US Postal Service, serviciul public al poștei americane. Lance Armstrong a afirmat că această acțiune este una nefondată, statul nesuferind, în opinia sa, niciun prejudiciu din faptul că US Postal a fost sponsorul său în perioada în care a câștigat de șapte ori consecutiv Turul Franței, victorii care i-au fost șterse ulterior din palmares, ca urmare a acuzațiilor de dopaj. Conform Agerpres, judecătorul Christopher Cooper a respins, însă, acest argument în decizia sa de 37 de pagini, estimând că problema prejudiciului suferit de statul american urmează să fie tranșată de un juriu și de nimeni altcineva.

US Postal Service a plătit peste 32 milioane dolari către Tailwind Sports Corporation, echipa pentru care concura Lance Armstrong.

Armstrong şi-a pierdut toate titlurile (inclusive cele șapte victorii în Turul Franței) în octombrie 2012. Chiar dacă a negat vehement orice acuzație ani de zile, Lance a recunoscut, în ianuarie 2013, că s-a dopat.

Sursa foto: nytimes.com

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele