USR atacă la CCR numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru ANRE

1
Alexandru Stănescu
Alexandru Stănescu

USR va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

Vezi și Dinastii politice: ANRE ar putea ajunge pe mâna fratelui PSD-istului Paul Stănescu

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în şedinţa comună de marţi, proiectul de hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2021 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Potrivit proiectului de act normativ, Sorin-Titus Muncaciu, membru al grupului parlamentar AUR, o înlocuieşte în calitate de membru titular pe deputatul neafiliat Anamaria Gavrilă, care a făcut parte din grupul acestei formaţiuni până în septembrie.

Deputatul USR Cristina Prună a declarat marţi, în plenul comun al Parlamentului, că prin votarea lui Stănescu în această funcţie se va face „o mare greşeală”.

 

„Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greşeală astăzi prin votarea domnului Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al ANRE. Domnule Ciolacu, aş dori să vă întreb, dar văd că nu sunteţi, stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei.(…) Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR această numire”, a spus Prună.

USR-ista a adăugat că Alexandru Stănescu nici măcar nu a fost audiat în Parlament, fiind doar „un simulacru de dezbatere”. „Probabil de ruşine că se va face de râs nu l-aţi chemat în Parlament”, a menţionat Prună.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele