USR dezvăluie dezastrul: BNR a tipărit anul trecut 68 de miliarde de lei. PNL-PSD au înființat 13.800 de posturi noi la stat

0

Devalorizarea leului şi inflaţia nu se combat cu amenzi, precizează USR, care menţionează că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ar trebui să facă în primul rând demersuri pentru a reduce cheltuielile statului.

 

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, precizează că BNR a tipărit de anul trecut 68 de miliarde de lei.

„Devalorizarea leului şi inflaţia nu se combat cu amenzi, aşa cum anunţă ministrul PSD al Finanţelor. Au mai încercat alţii asta în alte ţări şi au reuşit doar să distrugă economia. Dacă domnul Câciu chiar vrea să scadă preţurile, poate să înceapă să reducă cheltuielile statului”, a scris USR, pe Facebook.

 

„De anul trecut şi până în martie 2022, BNR a tipărit 68 de miliarde de lei, adică 3.400 de lei pentru fiecare român. Totul, ca statul să se poată împrumuta cu lei mai ieftini. Cu fiecare leu nou creat, puterea de cumpărare a leilor din buzunarul românilor a scăzut. Încet, dar sigur”, a precizat Năsui.

Cheltuielile statului au crescut cu 21 de miliarde de lei doar în primele trei luni ale anului 2022, iar în Guvernul Ciucă ar exista un „record” de 130 de secretari şi subsecretari de stat.

Mai mult, în ultimele şase luni au fost create 13.800 de posturi noi la stat, iar în anul acesta s-a înregistrat o creştere de 8% a cheltuielilor cu pensiile speciale.

Vezi și BNR: ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,57% pe an

„În ultimii 10 ani, leul s-a devalorizat atât de mult încât românii au pierdut 25% din puterea de cumpărare a banilor. Cum s-a întâmplat acest lucru? BNR a tot tipărit lei ca să finanţeze statul. Nu de alta, dar statul a tot crescut. Nici pandemia nu s-a simţit la stat. Nicio reformă, nicio scădere de cheltuieli. Dimpotrivă”, mai precizează USR.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele