Voiculescu vs. Alexandru, Ciolacu vrea lămuriri. Iohannis vrea liniște

0
vlad voiculescu

Coaliția s-a aprins pe Facebook, într-o dispută online despre calculul ratei de infectare cu coronavirus. Cei care au aprins discuțiile au fost liberala Violeta Alexandru și actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR-PLUS.

 

Contrele pe datele oficiale s-au oprit după intervenția președintelui Klaus Iohannis, care le-a amintit celor doi prioritățile momentului: pandemia de COVID-19!

Fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, a scris pe Facebook că oficialii care declară, fără a prezenta argumente, că „nu au încredere în cifrele raportate”, sporesc și mai mult îngrijorarea bucureștenilor. La puțin timp, ministrul Sănătății a postat un comentariu pe pagina de Facebook a colegei de coaliție. Și a mărturisit că l-a surprins felul „inovativ” și „artificiile” pe care predecesorii săi liberali le-au folosit în calcularea incidenței de infectare înainte de alegeri.

Vezi și Vlad Voiculescu neagă un ”scandal” între el şi Violeta Alexandru

Astăzi, atât președintele Klaus Iohannis cât și liderul liberalilor Ludovic Orban au declarat categoric că modalitatea de calcul a ratei de infectare înainte de alegeri a fost corectă și transparentă. Și i-au transmis voalat ministrului Sănătății că ar trebui să se concentreze asupra problemelor pandemiei.

Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu au aplanat și ei subiectul.

„A fost o discuție civilizată. Nu este niciun scandal”, a scris și Vlad Voiculescu pe Facebook. „Este vorba despre două moduri diferite de calcul”, a precizat el.

PSD vrea acum ca o comisie parlamentară să verifice calculul ratei de infectare cu noul coronavirus.

Ciolacu a prins scandalul, dar vorbește de ”măsluire”

Marcel Ciolacu a spus la TV că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, trebuie să publice toate informațiile pe care le deține cu privire la măsluirea datelor despre epidemia de COVID-19.

Măsluirea datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului – a spus Ciolacu, apreciind că Vlad Voiculescu n-a ieșit deloc întâmplător cu anumite informații.

„Domnul Vlad Voiculescu n-a ieșit că i s-a năzărit lui. El a aflat că va fi schimbat din funcție (…) Ce a postat el (pe pagina de facebook – n.red) este un șantaj, în caz că liberalii se hotărăsc să-l schimbe din funcție. A vrut să arate că poate să iasă cu date despre infracțiunea de atentat la siguranța statului român comisă de Ludovic Orban și Klaus Iohannis”, a comentat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a punctat că dacă Voiculescu are mai multe informații, acestea trebuie transmise public.

„Noi (PSD), de un an de zile spunem că aceste date sunt măsluite și făcute în așa fel încât să ajute guvernul Orban să-și așeze alegerile. De un an de zile spunem că este o manipulare ordinară ce a făcut guvernul Orban. (…) Au manipulat aceste date ca să țină alegerile generale, alegeri pe care oricum le-au și pierdut”, a comentat Marcel Ciolacu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele