USR cere UDMR să-și clarifice poziția față de ”putinismul” lui Viktor Orban

1
orban putin
Orban - Putin
- Reclama -

Membrii PSD și PNL, partenerii de guvernare ai UDMR-ului, nu par a fi deranjați de declarațiile pro putiniste ale lui Viktor Orban. Totuși, USR s-a trezit și cere ”românilor” din UDMR să-și declare poziția față de ce spune Victor Orban.

 

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a cerut vineri liderilor UDMR să-și clarifice poziția față de cele mai recente declarații ale premierului ungar Viktor Orban, despre care spune că îl apară public pe Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina și lansează acuzații la adresa NATO și UE.

Vezi și PNL susține că s-a lămurit cu UDMR în privința declarațiilor lui Viktor Orban

”Într-un interviu acordat publicației elvețiene „Weltwoche”, premierul Ungariei, Viktor Orban, se lansează într-o serie de declarații de justificare a invaziei Rusiei din Ucraina. Orban se întrece în a găsi scuze pentru războiul declanșat de Moscova dar și pentru o “acceptare” a situației din Ucraina. Mai mult, Orban se lansează într-o serie de acuzații la adresa NATO și UE, desprinse din manualul propagandistului de la Kremlin”, a scris Radu Mihail într-un comunicat.

- Reclama -

”Nu este un secret pentru nimeni că UDMR este un aliat și susținător al lui Viktor Orban și al partidului său. Este plin site-ul UDMR de discursuri ale lui Orban, au fost mereu braț la braț de fiecare dată când FIDESZ și Viktor Orban au avut nevoie de voturile maghiarilor din România la alegerile din Ungaria. UDMR, partid aflat la guvernare, trebuie să-și clarifice poziția față de aceste declarații. Nu trebuie să existe loc de interpretări pe o asemenea temă”, a scris liderul senatorilor USR.

Orban – trompeta lui Putin și problema Deveselu, Olt

Premierul ungar Viktor Orban a relatat, într-un interviu pentru săptămânalul elveţian Weltwoche, că preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus că problema sa “sunt bazele de rachete americane amplasate în România (Deveselu, Olt) şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia”, transmite MTI.

“Problema lui Putin, mi-a spus acesta, sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia pentru a amplasa armament acolo. În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu mai poate dormi liniştit noaptea”, a declarat Viktor Orbán, care a adăugat: “Am înţeles ce a spus Putin. Dar nu accept ceea ce a făcut”.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele