Uzina BMW Group din Spartanburg îşi dublează capacitatea de producţie a bateriilor

0

Uzina BMW Group din Spartanburg, statul Carolina de Sud, şi-a dublat capacitatea de producţie a bateriilor de înaltă tensiune. Propria facilitate de baterii a uzinei produce acum noile baterii de generaţia a patra. Acestea sunt destinate pentru modelele plug-in hybrid ale noului BMW X5 şi ale viitorului BMW X3, produse tot la Spartanburg.

“Am investit aproximativ 10 milioane de dolari în noua linie de asamblare a bateriilor şi am extins zona cu peste 8.000 de metri pătraţi. Aceasta înseamnă că am putea dubla numărul de baterii produse dacă există cerere din partea pieţei”, a explicat Michael Nikolaides, vicepreşedinte executiv pentru motoare şi trenuri de rulare electrificate în cadrul BMW Group.

Noua linie de asamblare va putea produce diferite tipuri de baterii din cea de-a patra generaţie pentru a servici gama în expansiune de automobile electrificate. Aceste baterii se bazează pe noul concept de tehnologie care le îmbunătăţeşte suplimentar performanţele.

Peste 120 de oameni vor fi angajaţi în producţia de baterii de la uzina din Spartanburg până la finalul anului, după ce vor fi parcurs un program vast de pregătire pentru însuşirea cunoştinţelor tehnologice necesare pentru producţia de baterii.

“Producem baterii la uzina din Spartanburg încă din 2015 – ceea ce face ca BMW Group să fie un pionier pentru mobilitatea electrică în SUA”, a declarat Knudt Flor, preşedinte şi director executiv BMW Manufacturing, Co., LLC. În ultimii patru ani, echipa de asamblare a bateriilor de la uzină a produs, în total peste 45.000 de baterii.

Investiţii suplimentare în producţia modelelor BMW X5 şi BMW X3 plug-in hybrid

Între 2015 şi 2018, uzina BMW Group din Spartanburg a produs primele automobile plug-in hybrid de serie, BMW X5 xDrive40e, pentru marca BMW. Producţia noului BMW X5 xDrive45e va începe în august 2019; producţia BMW X3 xDrive30e va demara în decembrie.

“BMW X5 şi BMW X3 sunt, în prezent, printre cele mai bine vândute modele BMW din SUA. Ne aşteptăm ca şi variantele lor plug-in hybrid să fie la fel de populare în rândul clienţilor”, a adăugat Flor.

De la începutul anului, BMW Group a investit alte 10 milioane de dolari în producţia modelelor plug-in hybrid. 225 de lucrători suplimentari în asamblare au primit pregătire în producţia de automobile electrificate, adăugându-se angajaţilor calificaţi existenţi deja în uzină.

În prezent, BMW Group are trei facilităţi pentru baterii: la Centrul de Competenţă pentru Producţia E-drive de la uzina BMW Group din Dingolfing (Germania), la uzina BMW Group din Spartanburg (SUA) şi la uzina de trenuri de rulare a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive (BBA). De asemenea, BMW Group produce baterii pentru producţia locală de automobile în colaborare cu un partener din Thailanda. Uzina-pilot şi de cercetare pentru baterii a BMW Group este localizată în München.

Cererea ridicată din partea clienţilor şi lansarea noilor modele au dus la o utilizare ridicată a capacităţii pentru reţeaua de producţie a BMW Group în 2018. Cu 2.541.534 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric. Aceste date au inclus 2.168.496 BMW, 368.685 MINI şi 4.353 Rolls-Royce. Uzinele germane ale companiei au produs peste un milion de automobile.

Citeste si BMW aduce o noua forma de volan in industria auto – volanul poligonal

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele