Vaccinare cu premii la loterie

1
vaccin doza trei

Guvernatorul statului Ohio Mike DeWine vrea să creeze o loterie cu un premiu în valoare de un milion de dolari pentru persoane care se vaccinează împotriva covid-19, în vederea unei atrageri a locuitorilor la vaccinare, în contextul în care campania bate pasul pe loc.

 

Pentru a câştiga suma, participanţii este necesar să aibă vârsta de peste 18 ani, să locuiască în Ohio şi să se fi vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19.

”Ştiu că unii poate vor spune «DeWine, eşti nebun! Ideea ta de a trage la sorţi un milion de dolari este o risipă de bani», dar adevărata risipă în acest moment al pandemiei, în timp ce vaccinul este accesibil tuturor celor care vor, este o moarte din cauza covid-19”, a anunţat miercuri guvernatorul republican al acestui stat din nordul Statelor Unite, Mike DeWine.

Primul câştigător urmează să fie anunţat la 26 mai.Apoi, un nou câştigător urmează să fie tras la sorţi ”în fiecare miercuri, timp de cinci săptămâni”, şi să primească aceeaşi sumă, a precizat Mike DeWine.

Banii urmează să fie retraşi din fonduri federale exstente destinate luptei împotriva pandemiei covid-19.

În paralel, o loterie similară, destinată adolescenţilor în vârstă de până la 17 ani acordă o bursă completă de patru ani la una dintre universităţile de stat din Ohio – un câştig preţios în această ţară, în care educaţia superioară este foarte scumpă.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a extins luni autorizarea vaccinului împotriva covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

În Statele Unite, unde numărul zilnic de doze de vaccin anticovid administrate se află în scădere, ”stimulentele” se multiplică, cu scopul de a-i convinge pe indeciţi.O bere, gogoşi sau bilete la evenimente sportive – autorităţile recurg la orice pentru a-i determina pe americani să se vaccineze.

BioNTech mizează pe eficacitatea vaccinului său împotriva noilor variante de COVID-19

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele