Vaccinarea anti coronavirus, România vs. Germania

0

În ciuda amenințării coronavirus, foarte mulți români sunt în continuare reticenți în ceea ce privește vaccinarea. Un studiu arată că, în cazul în care ar exista un vaccin împotriva COVID-19, aproape 39% dintre respondenți ar refuza să se vaccineze și doar 22% ar fi de acord.

 

Ministrul Sănătății declară că vaccinarea împotriva coronavirus nu este obligatorie, dar îi va îndemna pe toți să o facă.

Vezi aici mai multe despre ce cred românii când vine vorba despre vaccinul anti-coronavirus

Potrivit unui studiu, 38,6% dintre români ar refuza să se vaccineze dacă ar exista un ser împotriva COVID-19. 30% au declarat că ar aştepta o perioadă şi apoi s-ar vaccina doar dacă ar auzi că persoanele care şi-au administrat un astfel de tratament nu au avut probleme. 21,8% au afirmat că s-ar vaccina, iar 8% au spus că ar accepta doar dacă li s-ar explica mai mult.

Adrian Marinescu, medic infecționist, Institutul “Prof. Dr. Matei Balș: “În mod cert, vaccinarea anti-COVID reprezintă soluția reală pe care sper să o avem în curând. Nu va rezolva peste noapte, avem nevoie de o imunizare importantă la nivelul populației. Un procent care să fie între 70 și 80%, dacă vrem într-adevăr ca într-un interval scurt de timp să putem să mergem către rezolvarea problemei”.

Vaccinarea nu este obligatorie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că vaccinarea împotriva coronavirus nu este obligatorie.

Medicii de familie spun că era de așteptat o asemenea reticenţă, având în vedere procentul mic al celor care au făcut vaccinul antigripal în ultimii ani.

Studiul mai arată că doar 8% dintre respondenti s-au vaccinat în fiecare an, în timp ce 68.5% nu s-au vaccinat niciodată în ultimii 5 ani.

Vaccinarea în Germania – cu prioritate pentru angajaţii din spitale

Deși în rândul germanilor există reticență vis-a-vis de vaccinul anti coronavirus, autoritățile germane au anunțat că vor administra un eventual vaccin împotriva Covid-19 pe baza unui plan – mai întâi vor fi vaccinate persoanele din grupurile de risc, precum persoanele în vârstă și pacienții cu boli pre-existente.

Planul va fi realizat de un comitet independent de experți.

Ungaria primește vaccinul Sputnic V de la Putin

Angajaţii din spitale şi cei din aziluri ar trebui, de asemenea, să fie incluşi în prima linie de vaccinare, au afirmat reprezentanţii Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni.

Acelaşi document listează şi angajaţii din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorităţi sanitare locale, poliţiştii, pompierii şi profesorii, a dezvăluit preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin.

Un sondaj similar cu cel din România arată că numărul germanilor care intenţionează clar să se vaccineze, atunci când va fi posibil, este în continuare mare, dar puţin în scădere.

Dacă în august 44 la sută dintre cei chestionaţi manifestau această disponibilitate, acum numărul lor a scăzut la 37 de procente în noiembrie.

34 la sută au apreciat că “s-ar putea” să se vaccineze, fără a fi siguri, totuşi, că o vor face.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele