Vaccinul anti coronavirus, între speranță și neîncredere

0

Vaccinul anti coronavirus, între speranță și neîncredere. Vaccinurile anti-covid care vor ajuta la imunizarea în masă a populaţiei, nu doar în România, ci şi în alte ţări, stârnesc optimism şi speranţă. Dar şi reticenţă şi îngrijorări. Oamenii au păreri împărţite, deşi specialiştii şi cercetătorii dau asigurări că nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

 

Atunci când vine vorba de vaccin împotriva Covid 19, principalele argumente ale celor care refuză imunizarea sunt următoarele: în primul rând, aceștia spun că nu doresc să fie cobai, în al doilea rând consideră că vaccinul nu este sigur, iar în al treilea rând se tem de eventuale efecte adverse.

Așa că autoritățile au în față, dincolo de problemele de logistică legate de campania de vaccinare, și problema legată de categoria celor neîncrezători.

Vezi și Prima tranşă de vaccin anti-COVID vine în primul trimestru din 2021

Sunt și oameni reticenți din cauza termenului foarte scurt în care vaccinurile au fost produse. Cercetarea s-a bazat deopotrivă pe experiență și pe tehnici inovative, explică experții.

Efectele adverse reprezintă un alt motiv de îngrijorare.

Vaccinurile aliniate astăzi la start au tehnologii diferite de producere, dar și de stocare. Specialiștii spun că îngrijorarea potrivit căreia vaccinul va modifica ADN-ul oamenilor este total nefondată.

Comisia Europeană a semnat deja șase contracte care prevăd achiziția a sute de milioane de doze de vaccin pentru cetățenii Uniunii Europene.

Citește despre Vaccinul rusesc va costa sub 10 dolari

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele