UPDATE: Vasile Dîncu ar vrea să refacă USL

0
dancu ciolacu psd dincu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că liberalii exclud orice colaborare la guvernare cu PSD. 

 

Nici Marcel Ciolacu nu s-a arătat încântat de o alianță cu PSD, mai ales că anumite surse vorbesc despre o apropiere a acestuia de anumiți membrii AUR, în vederea constituirii unei colaborări cel puțin pe puncte, pe anumite proiecte. Un exemplu în acest sens fiind anunțatele moțiuni ale PSD.

Știre inițială

Vasile Dîncu ar vrea să refacă USL. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD nu exclude o guvernare cu PNL până la alegerile din 2024. Dâncu a mai spus că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

 

”Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu în interviu.

Întrebat în legătură cu condiţia ca PSD să primească postul de premier, liderul social democrat a replicat: „Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie. Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranţă. Avem şi motive strategice.”

Vezi și UPDATE: Refacerea USL la nivel mic, Tăriceanu s-a aliat cu Ponta

În ceea ce priveşte opţiunea pentru un guvern de uniune naţională, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a afirmat că nu crede că PSD va susţine un astfel de guvern în alte condiţii decât acelea în care ”se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câştigat alegerile primesc dreptul de a-şi aduce un prim-ministru şi de a face ei o majoritate”.

El a exclus şi varianta unui premier tehnocrat, care să conducă un guvern PSD – PNL, despre care a afirmat că nu e ”uşor de acceptat”, argumentând că nu crede că ar putea să funcţioneze un asemenea guvern.

Întrebat dacă ar dori o colaborare mai strânsă cu cei din PNL sau cu cei din USR PLUS, Vasile Dîncu a răspuns: „Ambele partide se declară incompatibile cu PSD. Suntem la egală distanţă de ambele partide. Nu avem o preferinţă. Îi cunosc pe mulţi din conducerea USR PLUS. Cu unii am colaborat foarte bine în guvernul Cioloş.”

În opinia lui Vasile Dîncu, actuala coaliţie de guvernare nu va dura patru ani, dar a admis că el poate fi subiectiv.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele