VIDEO: Transfăgărășan cu urși și trafic ca pe bulevardul Magheru

Șervețelul și masca merg doar la coșul de gunoi

0
ursii transfagarasan

Ultimele zile de vacanță, vremea bună și bunul nume pe care drumurile la înălțime ale României l-au câștigat în ultimii ani au făcut din Transfăgărășan o atracție. Pentru oameni, dar și pentru urși!

 

Nu mai puțin de 8 urși au fost zăriți pe drumul care trece peste masivul Făgăraș, între barajul Vidraru și cabana Capra.

@informateca.ro

#transfagarasan #bear #fypシ #fyp #romania #informateca #nature #romaniaturistica #awalktoremember #travel

♬ original sound – Informateca.ro

 

De această dată, nu au mai fost specimene de oameni atât de îndrăznețe sau fără frică încât să se apropie de urși pentru poze sau alte experimente interspecii. Deci, urșii nu au mai fost scoși vinovați pentru vreun incident ”sângeros”.

Vezi și Trafic oprit pe Transfăgărăşan

După spectacolul oferit de familiile de urși, călătorii s-au putut bucura de liniștea glacială a Lacului Bâlea.

Ziua, la peste 2000 de metri altitudine, a rămas la 14 grade Celsius. Mașinile care încercau orice drumeag de pe vârful muntelui Făgăraș te făceau repede să înțelegi cât de puțin pricep unii dintre turiști ideea de munte, aer curat sau natură.

Cu sau fără ei, Transfăgărășanul rămâne o izbândă, este frapant și are nevoie de promovare turistică pentru localnici și pentru România, dar codul de comportament la peste 2000 de metri trebuie schimbat. Dacă nu știi unde ai ajuns, autoritățile trebui să-ți spună, să te facă conștient că mașina trebuie să rămână în parcare, șervețelul și masca merg doar la coșul de gunoi. Altfel, te costă… mult! 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele