Viorel Hrebenciuc, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

0

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doar doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri.

Sentința, care nu este definitivă și poate fi contestată, vine la trei ani de la începerea procesului.

În același dosar a fost condamnat și fostul deputat Ioan Adam, tot la doi ani de închisoare.

UPDATE:

Micul Hrebenciu, Andrei a scăpat mai ușor

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

Instanţa supremă a decis să îl achite pe Andrei Hrebenciuc pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional, să schimbe încadrarea juridică la acesta din spălare de bani în instigare la spălare de bani şi, totodată, să-l achite pentru infracţiunea de instigare la spălare de bani.

Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.

Judecător Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Dan Costin Bengescu a fost condamnat la 2 ani şi luni pentru trafic de influenţă, Iosif Kadas a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, iar Sorin Ion Iacob, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru cumpărare de influenţă.

După această decizie, pedepsele politicineilor și ale angajaților statului care voiau să-și însușească aproape un ”județ” de pădure, par inexplicabil de blânde!

Citește și Viorel Hrebenciuc, Marele Păpușar poate primi 12 ani de pușcărie. Andrei Hrebenciuc a mers cot la cot cu tatăl în gruparea infracțională

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele