Viorica Dăncilă a decis: Două zile de vot la referendumul pentru familia tradițională

0

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că Executivul va adopta o decizie prin care referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția României va avea loc timp de două zile, în 6 și 7 octombrie. G4Media.ro a anunțat în exclusivitate încă de săptămâna trecută că acesta e planul PSD, confruntat cu o problemă de prezență.

Pentru ca referendumul să se desfășoare timp de două zile, este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede foarte clar că ziua scrutinului este duminica. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte și hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.

Potrivit textului actual din legea referendumului, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”.

Referendumul nu va fi validat, fiind necesare circa 6,1 milioane de electori prezentați la urne, a declarat, pentru Republica.ro, sociologul Alin Teodorescu, care este convins că, „chiar dacă se va întinde pe două zile, referendumul nu va fi validat.”

Citește și CozminGuşă:Dragnea şi Teodorovici lucrează la această lege a insolvenţei, cu obiect strict închiderea şi falimentarea Realitatea TV

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele