Viorica Dăncilă vrea să voteze la referendum… dacă o lasă partidul

0
- Reclama -

Premierul Viorica Dăncilă susţine, într-un interviu pentru Adevărul, că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul exclude varianta ordonanţei de urgenţă pe Justiţie, subiect care a dus la demiterea lui Tudorel Toader. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spune: „Nu sunt erou pentru că l-am contrazis“.

Întrebată dacă subiectul e încheiat din punctul său de vedere, premierul a răspuns: „Da, subiectul e închis. (…) Legile au trecut deja prin Parlament, iar în altă ordine de idei intrăm în campanie electorală. Eu cred că trebuie să ieşim din această perioadă în care discutăm numai despre justiţie. Pe mine, ca premier, ca alianţă PSD-ALDE, nu ne avantajează acest lucru. Toate lucrurile bune pe care le-am făcut, şi s-au făcut multe lucruri bune, nu se văd pentru că noi discutăm numai şi numai despre justiţie. Din punct de vedere al încălcării statului de drept, le-am cerut punctual liderilor europeni să spună cu ce a încălcat Guvernul statul de drept. De când sunt eu prim-ministru, de un an şi trei luni , am dat patru ordonanţe. Pe timpul lui Cioloş, s-au dat unsprezece ordonanţe. Nu a fost nicio problemă. Şi atunci s-au făcut modificări în Coduri”.

Ea a spus că, în opinia sa, referendumul nu are sorţi de izbândă.„Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”, a precizat Dăncilă.Viorica Dăncilă a spus că vrea să meargă la vot la referendum, dar dacă va exista o decizie de boicot la nivelul partidului o va respecta.

Citește și: Greblă crede că referendumul ”lui Iohannis” a fost făcut doar din raţiuni electorale

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele