Vreme rece înainte de Paște. Cum va fi vremea de Paște?!

0

Meteorologii au emis, luni, o informare de vreme deosebit de rece, brumă şi ninsori, îndeosebi în zona montană, până miercuri dimineaţă.

Meteorologii anunță vreme rece pentru această perioadă din an

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, până miercuri, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopţilor local în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă.

„Temporar la munte va ninge şi, mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat şi trecător precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în restul ţării”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea de Paște?! Ce spun meteorologii?!

Dacă de Florii nu ne-am bucurat de o vreme prea bună, se pare că vremea se va mai încălzi ușor, ajungându-se la 18-19 grade Celsius.

 Cum va fi vremea de Paște în funcție de fiecare regiune în parte?!

În Banat, începând cu data de 22 aprilie temperatura va crește și va ajunge la valori de 18 – 19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16 – 18, în medie.
În Crişana, după data de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte spre valori medii ale maximelor de 17 – 18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 – 27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului.
În Transilvania, în zilele de 24 şi 25 aprilie (prima și a doua zi de Paște), după care vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie.
În Maramureş temperatura aerului va crește treptat. În ziua de 25 aprilie se va ajunge la o maximă de 18 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat şi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.
În Moldova, temperatura aerului va fi în creştere, iar în data de 25 aprilie media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie.
În Doborgea vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 1 mai.
În Muntenia, în perioada 25 – 17 aprilie vor fi temperaturi de până la 20 de grade.
Și în Oltenia vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară înainte de Paște, iar în zilele de Paște media maximelor va ajunge la 19 grade

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele